Vad är nytt?

Business
Läs allt om de senaste Todoist-uppdateringarna och de krossade buggarna här varannan vecka. Även om vi uppdaterar Todoist-apparna supersnabbt, så tar vi lite längre tid på oss med vår utförliga versionsinformation.

Uppgraderade kommentarer: 19 jan

Mention anyone directly inside a comment by simply typing @ and then their name!

Det blev just mycket enklare att arbeta på projekt med kollegor, klasskamrater eller familjemedlemmar. Diskutera de små detaljerna i alla uppgifter - eller hela det delade projektet - nu när du kan fånga teamets uppmärksamhet snabbare med kommentarerna. Du kan även meddela rätt personer och lägga till reaktioner i kommentarerna. Dessutom ser hela kommentarsfliken lite modernare ut nu.

• Pinga teammedlemmar direkt i kommentarerna med våra nya @omnämnanden*
  • Börja att skriva ett namn i meddela-fältet så fyller Todoist snabbt i resten
  • Nu kan du bokstavligen 📚 reagera på kommentarer med alla emotikoner

*Du kan fortfarande använda @ plus dina etiketter när du lägger till eller redigerar själva uppgiften.

⚙️ Plus några förbättringar

• Gör om uppgifter till underuppgifter (eller underuppgifter till uppgifter) med ditt tangentbord. Använd pilarna i ditt projekt för att fokusera på uppgiften. Öka indraget på den uppgiften med . Minska det indraget med . P.S. Du kanske har gjort detta tidigare genom att tabba, men den här uppdateringen gör att Todoist inte hamnar i konflikt med din dators kortkommandon.

🐛 Minus webb- och datorbuggar

• Du kan inte längre ställa in påminnelser utan tid. Det motverkar ju sitt eget syfte!

🐛 Minus Android-buggar

• När du anpassade knapparna på appens bottenlist, så kan det ha inneburit att dina knappar knatade omkring lite som de ville. Nu har vi krossat den buggen! Alla dina knappar kommer nu att ligga kvar precis där du vill ha dem 😌

🐛 Minus iOS-buggar

• Lägg till en uppgift så ser du ett litet meddelande längst upp på skärmen. Nu kan du öppna uppgiften som du just lade till, direkt från det meddelandet - snarare än att behöva söka efter den.

🔢 Versioner

Webb 1658; iOS 22.1.7; Android 9026; Android Wear 8985; Windows 1.0.3; Linux 1.0.1; macOS 8.0.4

Filter- och etikettvy: 11 jan

Find Filters and Labels view in your left-hand navigation.

Sluta leta efter filter och etiketter - nu kan du hitta dem på ett samlat ställe i navigeringsmenyn! Detta rensar upp röran i din meny, men det gör även att du snabbt kan läsa av en vy för att hitta det du letar efter.

Varför filter och etiketter? Du kan sortera dina uppgifter med båda, så att det känns smidigare att bocka av saker.

Med filter kan du spara dina uppgiftssökningar så att du snabbt kan hitta exakt det du behöver - såsom alla jobbrelaterade uppgifter med prioritet 1 som ska göras på måndag. Med etiketter, å andra sidan, så så kan du gruppera ihop liknande uppgifter , t.ex. alla e-postmeddelanden som du behöver skicka eller alla uppgifter som tar 15 minuter.

Anpassa din appbottenlist i Android

Customize your Android bottom bar and navigation in your Todoist settings.

Gör så att Todoist känns mer som din stil genom att ändra placeringen av din dynamiska tilläggningsknapp - du kan välja att behålla den i mitten, flytta den till höger, eller flytta den till vänster. Och det finns mer: Du kan även ändra knappordningen på menyn, sökfältet ochaviseringarna. Du kan hitta allt detta genom att gå till Todoists inställningar och sedan välja Applisten längst ned. Läs mer.

Automatiskt mörkt läge för macOS

Även om det kan vara en av dagens höjdpunkter att bocka av uppgift efter uppgift i Todoist, så ska det inte sticka i ögonen! Ge dina ögon lite vila med Mörkt läge. Nu byter Todoist automatiskt mellan mörkt och ljust läge för att matcha resten av ditt macOS.

⚙️ Plus några förbättringar

• Lägg till en uppgift på datorn så ser du ett litet meddelande längst ned på skärmen. Nu kan du öppna uppgiften som du just lade till, direkt från det meddelandet - snarare än att behöva söka efter den.

🐛 Minus webb- och datorbuggar

• Uppgifter med länkar tillbaka till e-post i Gmail var trasiga. Men inte nu längre. Njut nu av känslan av en nollad inkorg!
  • Kunde du inte komma åt inställningarna? Nu är det också fixat.

🐛 Minus Android-buggar

• Nu när du, än en gång, öppnar Todoist-aviseringarna, så kommer du att hamna i rätt uppgift - även på Android 12.
  • Tryck mer än två gånger när du använder snabbtilläggningen, så kommer Todoist fortfarande att hålla sig vid liv.
  • Sätt en färg på din etikett som vanligt. (Sedan kan du titta på den från din nya Filter- och etikettvy!)

🐛 Minus iOS-buggar

• När du använde VoiceOver på ett annat språk än engelska, så hände det ibland att engelska knapptexter lästes upp med uttalet från ditt språk. Det var ju inte så bra, så det har vi fixat nu.
  • Det fina med Todoist är att man snabbt kan lägga till uppgifterna efter varandra - vilket blir svårare om appen kraschar när man gör precis det. Men inte nu längre!

🔢 Versioner

Webb 1644; iOS 22.1.2; Android 8988; Android Wear w8947; Windows 1.0.3; Linux 1.0.1; macOS 8.0.4

Den givmilda säsongen: 16 dec

Nu är det helgfirande för många av oss! Men innan vi i Todoist-teamet tar ledigt, så vill vi ge bort några egna klappar.

Klistra in alla dina uppgifter blixtsnabbt

Behovet att kunna lägga till flera uppgifter samtidigt i Todoist upphör inte när du inte sitter vid datorn. Nu kan du kopiera och klistra in inköpslistan som din partner skickade till dig in i flera olika uppgifter i ditt projekt Matinköp. (Du kan såklart alltid försöka få hen att skaffa ett eget konto istället. 😉)

Obs: På Android så kommer denna funktion endast att finnas tillgänglig om några dagar.

Bygg din egen integration

Du kanske redan laddar upp din uppgiftslista ordentligt med integrationer som t.e.x. Google Kalender, Alexa, Toggl och IFTTT. Men, om du funderar på att skapa en egen, så är det mycket enklare nu!

Våra nya SDK:er förenklar jobbet med dina data från Python, JavaScript och Typescript. För att komma igång så kan du kolla in vår nya utvecklardokumentation. Det ska bli kul att se vad du kommer att skapa.

⚙️ Plus några förbättringar

• macOS-användare bad oss att ta tillbaka Todoist till menylisten - och vi lyssnade! Nu kan du än en gång dölja Todoist i din Dock och bara visa den i din menylist. Gå till dina Todoist-inställningar och öppna Avancerat-fliken för att hitta det här alternativet.
  • Även om det kan vara en av dagens höjdpunkter att bocka av uppgift efter uppgift i Todoist, så ska det inte sticka i ögonen! Ge dina ögon lite vila med Mörkt läge. Nu byter Todoist automatiskt mellan mörkt och ljust läge för att matcha resten av ditt macOS.

🐛 Minus webb- och datorbuggar

• Ett tag så kunde man inte maximera eller minimera underuppgifter i sina projekt längre. Nu är det fixat.
  • Du försökte ladda upp en fil i dina uppgiftskommentarer, men knappen Välj filer att ladda upp ville inte samarbeta. Men inte nu längre, nu kan du ladda upp dina filer på ett smidigt sätt igen.

🐛 Minus Android-buggar

• När din aktivitetslogg visar dina uppgifter i svartvitt i det mörka läget, så räcker det inte riktigt att kisa med ögonen. Nu har vi fixat det, så att du kan se dina uppgifter igen.

🔢 Versioner

Webb 1574; iOS 21.11.17; Android 8840; Android Wear w8799; Windows 1.0.3; Linux 1.0.1; macOS 8.0.4

Snabba vybyten: 2 dec

Flytta mellan dina uppgiftslistor i ljusets hastighet med den nya vybytaren på Android.

Nu kan du byta mellan standardvyerna Inkorg, Idag och Kommande, samt dina fem senast öppnade vyer. Hur gör man det? Det är bara att trycka ned och hålla in menyikonen tills du ser destinationslistan. Sedan trycker du på vyn som du vill öppna. ⚡️

🐛 Minus webb- och datorbuggar

• Gissa vad som är tillbaka på macOS-appen? Att dra ett e-postmeddelande från Apple Mail in i Todoist! Nu kan du än en gång dra e-post in i snabbtilläggningen eller den inbyggda uppgiftsredigeraren. Detta kommer att skapa en länk som leder tillbaka till ditt e-postmeddelande i Apple Mail-appen.
  • Nu funkar det hundra procent igen att kopiera och klistra in bilder i dina uppgiftskommentarer.

🐛 Minus iOS-buggar

• Länkar som skapades av Outlook-tillägget såg inte ut som sitt vanliga jag. Det är fixat nu.
  • Om du använder en iPhone Mini, så kanske du har sett att knappen som sparar dina kommentarer saknades ett tag. Nu är den tillbaka.

🐛 Minus Android-buggar

• Länkar som skapades av Outlook-tillägget såg inte ut som sitt vanliga jag. Det är fixat nu.
  • Är du trött på att få aviseringen om att Platsbaserade påminnelser är inaktiverade för närvarande? Vi fixade det, så nu slipper du se det igen.

🔢 Versioner

Webb 1502; iOS 21.11.6; Android v8810; Android Wear w8769; Windows 1.0.2; Linux 1.0.1; macOS 8.0.2

Ny kommandomeny: 11 nov

Har du någonsin velat växla mellan att lägga en ny uppgift i inkorgen, se vad som kommer härnäst i hemvyn och att hoppa till ditt Fingerfärdighetsprojekt - med endast en enkel fingerrörelse? Nu kan du det! Vi testar en ny experimentell funktion: kommandomenyn.

Använd ⌘ + K (macOS) eller Ctrl + K (Windows) för att navigera till din att-göra-lista utan att ens vidröra musen.

Ta en provtur nu genom att bli testare av experimentella funktioner.

🐛 Minus Android-buggar

• Dina uppgifter har så många identiska påminnelser att du blev alldeles förvirrad. Som tur är så har vi fixat detta nu - dina påminnelser kommer inte längre att klona sig själva.
  • Dina platspåminnelser funkar som vanligt igen. Nu kommer inte din uppgift om att köpa äpplen att saknas när du kommer till mataffären.

🔢 Versioner

Webb 1450; iOS 21.10.15; Android v8756; Android Wear w8715; Windows 1.0.1; Linux 1.0.1; macOS 8.0.1

Uppdaterade vyalternativ: 28 okt

En vy att inkludera dem alla. Alltså, vi menar att dina vyalternativ har uppdaterats, så nu kan du välja om du vill se dina uppgifter som en lista eller anslagstavla och välja dina favoritsätt att sortera på - allt på ett och samma ställe. Allt du behöver göra är att klicka på Visa längst upp till höger om dina projekt.

Lättåtkomliga filter och etiketter (experimentella funktioner)

Inget mer nedåtskrollande under dina huvudvyer, favoriter och projekt för att komma till dina etiketter och filter. Nu är båda två tillsammans, högst upp på din sidolist, så att du kan komma åt dem i raketfart. 🚀

Prova experimentella funktioner nu

🐛 Minus iOS-buggar

• Att öppna appen funkar nu på första försöket. Du behöver inte trycka två gånger längre.

🐛 Minus Android-buggar

• Din widget är som i nyskick: När du slutför en uppgift så flimrar den inte till toppen av sidan längre, samt att den uppdateras automatiskt.
  • Om du använder en Meizu-telefon, så kanske du har upplevt ett problem med layouten i Todoist. Det är löst nu och Todoist är lika snyggt som vanligt.
  • Slutförda underuppgifter syntes inte alltid i uppgiftsvyn. Detta är nu löst.

🔢 Versioner

Webb 1412; iOS 21.10.6; Android 8660; Android Wear w8619; Windows 1.0.1; Linux 1.0.1; macOS 8.0.1

Flyter på bra: 21 okt

Vi har bockat av den del grejer från vår att-göra-lista, så att du ska kunna bocka av några grejer från din lite lättare.

⚙️ Plus några förbättringar

• När du använde anslagstavlor förut, så var det inte alltid så smidigt att flytta uppgifter mellan kolumner. Nu har vi ändrat det! Nu kan du flytta en uppgift till en annan kolumn genom att dra uppgiften till avsnittsrubriken - en helt bekymmersfri upplevelse.

🐛 Minus Android-buggar

• Oavsett vad du har provat i anslagsvyn, så har Lägg till uppgift-knappen inte fungerat. Detta är fixat nu, så du kan lägga till uppgifter igen, oavsett om du använder list- eller anslagsvyn!

🔢 Versioner

Webb 1378; iOS 21.10.0; Android v8618; Android Wear w8577; Windows 1.0.1; Linux 1.0.1; macOS 8.0.1

Optimerad för iOS 15: 29 sept

Todoist for iOS 15 showing the scan feature, notifications, an extra-large iPad widget, and adding a task to Quick Note.

Hur firar vi lanseringen av iOS och iPadOS 15? Genom att optimera Todoist för dem, såklart! Få ut det mesta av din app med dessa behändiga Apple-exklusiva funktionerna:

• Förvandla handskrivna anteckningar och servettklotter till anteckningar eller uppgiftsbeskrivningar direkt. Detta tack vare den nya skanningsknappen för Snabbtilläggning (den funkar även med vilken annan Livetext som helst).
  • Dra ned på tryckningarna genom att länka tillbaka till valfri uppgift direkt från en Snabbanteckning.
  • Glöm aldrig mer att slutföra en uppgift (även när du använder Fokus) genom att slå på Todoist-påminnelser.
  • Få en fullständig översikt av din dag med en extrastor widget på din iPads hemskärm.
  • Se snabbt vem som har tilldelats vilken uppgift (hjälpsamt för mindre roliga städuppgifter där hemma) direkt från din widget.

⚙️ Plus några förbättringar

• På Todoist för macOS och Windows 10, så kan du nu hitta plattformsspecifika inställningar i Inställningar > Avancerade.
  • Nu har vi lagt till en knapp i uppgiftsvyn på Android, så att du lätt ska kunna flytta den till ett annat projekt.

🐛 Minus webb- och datorbuggar

• Är du trött på att ladda om din Idag-vy efter att du har schemalagt uppgifter? Det var vi med! (Idag-vyn fryser inte längre efter att man schemalagt en uppgift på ett annat datum.)
  • Efter att du har lagt till flera underuppgifter på en gång, så kan du nu flytta om dem manuellt igen.
  • Avsnittsnamn visas nu som det var tänkt, även när anpassad sortering är aktiverad för dina uppgifter i anslagsvyn.
  • Hur kul är det att lägga till en emotikon i uppgiftsnamnet när de ändå är fellinjerade? Jo, lite kul är det, men vi kan bättre än så - så det gjorde vi! (Nu är emotikoner rättlinjerade igen med uppgiftsnamnet.) 📐
  • Vi fixade en delslarrvfel slarvfel.

🐛 Minus Android-buggar

• När du kollar en uppgift med många kommentarer, så kommer du åter igen att se den nyaste kommentaren först.
  • Dessutom så visar Todoist de närmaste platserna för dig nu i sökresultaten, när du lägger till en platsbaserad påminnelse.

🔢 Versioner

Webb 1347; iOS 21.9.3; Android 8586; Android Wear 8545; Windows 1.0.1; Linux 1.0.1; macOS 8.0.1

Ny Android-utformning: 16 sep

Nu är det inte bara experimentellt: Den nya formgivningen av Todoist för Android-appen finns nu tillgänglig för alla! Det innebär att todoistare kan njuta av bekvämare navigering, tack vare den nya bottenlisten och härliga animationer.

Visste du att du kan öppna navigeringslisten genom att bara svepa uppåt?