Loading the new Help Center

Proje paylaşımı ve iş birliği

Şunlar için mevcut:
Ücretsiz
Premium
Business

Todoist işbirliği yapmayı kolaylaştırır. Todoist'te projeler paylaşabilir, görevler atayabilir ve detayları iş arkadaşlarınla veya sevdiklerinle tartışabilirsin. Paylaşılan projelerinde ne zaman önemli bir değişiklik olsa, anında bildirim alırsın.

Bir kullanıcıyı bir projeye davet ettikten ve davetin bu kullanıcı tarafından kabul edildikten sonra ona görevler atayabilir ve yorumlar gönderebilirsin.

Projeler nasıl paylaşılır

  1. Paylaşmak istediğin projeye sağ-tıkla.
  2. Menüden Projeyi paylaş'ı seç.
  3. Paylaşmak istediğin kişinin ismini yaz. Eğer bu kişiyle daha önce herhangi bir proje paylaşmadıysan, bu kişinin Todoist hesabıyla bağlantılı e-posta adresini yazmalısın. Bu kişiyle daha önce bir proje paylaştıysan, e-posta adresini yazmaya başladığında e-posta adresi karşına çıkacaktır. Eğer bu kişinin bir Todoist hesabı yoksa, yalnızca e-posta adresini yazman yeterlidir. Saniyeler içinde ücretsiz hesap açma seçeneğiyle birlikte bir proje davet e-postası alır.
  4. Davetleri göndermek için Davet et'e tıkla.
sharing-web-sharing.jpg
  1. Paylaşmak istediğin projeye dokun ve açılmasını sağla.
  2. Sağ-üst köşedekiüç nokta simgesi'ne dokun.
  3. Projeyi Paylaş'ı seç. Mevcut tüm proje ortaklarının bir listesini göreceksin. Eğer paylaşılan bir proje değilse, bunun yerine projeye başkalarını davet et seçeneğini göreceksin.
  4. Yeni katılımcılar eklemek için sağ-üst köşedeki + simgesine dokun.
  5. Artık yeni bir katılımcı ekleyebilirsin. Bunun için Projeden Ekle veya Kişilerden Ekle seçeneklerinden birine dokun veya eklemek istediğin kişinin ismini yaz. Eğer bu kişi daha önce herhangi bir proje paylaşmadığın birisi ise, o kişinin Todoist hesabıyla bağlantılı e-posta adresini eklemen gerekecek. Eğer Todoist hesabı yoksa, yalnızca e-posta adresini yazman yeterli. Saniyeler içinde ücretsiz hesap açma seçeneğiyle birlikte bir proje davet e-postası alacak.
sharing-ios-sharing.jpg
Eğer iOS cihazın iOS 13 veya daha yeni bir sürümdeyse, bir projeyi paylaşmak için projenin bağlam menüsünü de kullanabilirsin.
  1. Paylaşmak istediğin projeye dokun ve açılmasını sağla.
  2. Sağ-üst köşedeki three_dots.pngüç nokta simgesine dokun.
  3. Paylaş'ı seç. Ekranında mevcut katılımcıların bir listesi belirecek.
  4. Katılımcılar eklemek için sağ-üst köşedeki kişi simgesine yeniden dokun.
  5. Paylaşmak istediğin kişinin ismini yaz. Eğer bu kişiyle daha önce herhangi bir proje paylaşmadıysan, bu kişinin Todoist hesabıyla bağlantılı e-posta adresini yazmalısın. Eğer Todoist hesabı yoksa, yalnızca e-posta adresini yazman yeterli. Saniyeler içinde ücretsiz hesap açma seçeneğiyle birlikte bir proje davet e-postası alır.
sharing-android-sharing.jpg

Bir projeyi paylaştığın herkes görevler, yorumlar ve dosya yüklemeleri de dahil olmak üzere tüm bilgilere tam erişim sağlar. Yeni görev ekleme, görev atama, görev tamamlama, yorum ekleme ve yeni dosya yükleme yetkileri olur. Hatta henüz bir Todoist hesabı olmayan kişilerle bile dosya paylaşabilirsin.

Ücretsiz hesap kullanıcıları 5 kişiye kadar herhangi bir projeyi paylaşabilirler (bu kişiler her bir proje için 5 farklı kişi olabilir). Pro kullanıcıları en fazla 25 kişiyle ve Business kullanıcıları ise en çok 50 kişiyle proje paylaşabilirler.

Mevcut bir görevi ata

  1. Paylaşılan herhangi bir projede, görev isminin sağ tarafında yer alan assign_web.svgatama simgesine tıkla.
  2. Açılır menüden görevi atamak istediğin kişinin ismini seç.
  1. Paylaşılan herhangi bir projede görev görünümünü açmak için görev ismine dokun.
  2. assign_ios.svgAtama simgesi'ne dokun.
  3. Ekranda beliren menüden görevi atamak istediğin kişinin ismini seç.
  1. Paylaşılan herhangi bir projede görev görünümünü açmak için görev ismine dokun.
  2. assign_ios.svgAtama simgesi'ne dokun.
  3. Ekranda beliren menüden görevi atamak istediğin kişinin ismini seç.
Eğer iOS cihazın iOS 13 veya daha yeni bir sürümdeyse, görev atamak için görevin bağlam menüsünü de kullanabilirsin.

Bir görev oluştururken

  1. Paylaşılan herhangi bir projeyi aç ve + Görev ekle'ye tıkla.
  2. Görev ismini ve + sembolünü ve hemen ardından kişinin ismini yaz.
  3. Açılır menüden görevi atamak istediğin kişinin ismini seç.
Eğer görevi paylaşılmayan bir projede veya Bugün, Yaklaşan ya da herhangi bir filtreli görünümde oluşturursan, ilk önce görev alanına # yazman ve proje ismini seçerek paylaşılan bir proje belirtmen gerekir. Örn: "#Tasarım +Cem".
  1. Paylaşılan herhangi bir projeyi aç ve + butonu'na dokun.
  2. Görev ismini ve + sembolünü ve hemen ardından kişinin ismini yaz.
  3. Açılır menüden görevi atamak istediğin kişinin ismini seç.

Eğer görevi paylaşılmayan bir projede veya Bugün, Yaklaşan ya da herhangi bir filtreli görünümde oluşturursan, ilk önce görev alanına # yazman ve proje ismini seçerek paylaşılan bir proje belirtmen gerekir. Örn: "#Tasarım +Cem".

  1. Paylaşılan herhangi bir projeyi aç ve + butonu'na dokun.
  2. Görev ismini ve + sembolünü ve hemen ardından kişinin ismini yaz.
  3. Açılır menüden görevi atamak istediğin kişinin ismini seç.

Eğer görevi paylaşılmayan bir projede veya Bugün, Yaklaşan ya da herhangi bir filtreli görünümde oluşturursan, ilk önce görev alanına # yazman ve proje ismini seçerek paylaşılan bir proje belirtmen gerekir. Örn: "#Tasarım +Cem".

Bir kullanıcı paylaşılan bir projeden nasıl çıkartılır?

  1. Paylaşmayı durdurmak istediğin projeye sağ-tıkla.
  2. Menüden Projeyi paylaş'ı seç.
  3. Çıkarmak istediğin kişinin isminin üzerine git.
  4. İsminin yanında beliren çöp kutusu simgesine tıkla.
  • Paylaşmak istediğin projeye dokun ve açılmasını sağla.
  • Sağ-üst köşedeki three_dots.pngüç nokta simgesine dokun.
  • Paylaş'ı seç. Ekranında mevcut katılımcıların bir listesi belirecek.
  • Kullanıcı isminin yanındaki three_dots.pngüç nokta simgesine dokun.
  • Sil'e dokun.
  • TAMAM'a dokun.
  1. Projeyi açmak için dokun.
  2. Sağ-üst köşedeki three_dots.pngüç nokta simgesine dokun.
  3. Projeyi Paylaş'ı seç. Ekranında mevcut katılımcıların bir listesi belirecek.
  4. Katılımcıyı projeden kaldırmak için kişiyi kaldır simgesine dokun.
  5. Katılımcıyı çıkar seçeneğine dokun.

SSS

Eğer paylaşılan bir projeyi arşivlersem, ilgili proje iş arkadaşlarımın hesaplarında da arşivlenir mi?

Hayır. Bir projeyi arşivlediğinde yalnızca senin hesabında arşivlenmiş olur.

Bir ana projeyi tüm alt-projeleriyle birlikte paylaşabilir miyim?

Maalesef bir proje ve tüm alt-projelerini tek seferde paylaşmak şu an için mümkün değil. Bunun için üzgünüz! Ancak dilersen her bir projeyi ayrı ayrı paylaşabilirsin.

Bir Todoist Business hesabım var ve proje paylaşımlarını ekibimin parçası olmayan kullanıcılarla sınırlandırmak istiyorum. Bu mümkün mü?

Evet. Eğer Business ekibinin yöneticisiysen, yönetici panelindeki paylaşım sekmesine giderek, ekip arkadaşlarının Business ekibinin dışında proje paylaşımı yapıp yapamayacaklarını ve Business ekibine dahil olmayan kişilerin projelerine katılıp katılamayacaklarını belirleyebilirsin.

Paylaşılan bir projeye katıldığım zaman, ben katılmadan önce tamamlanmış olan görevleri görebilir miyim?

Ne yazık ki hayır. Yalnızca projeye katıldıktan sonra tamamlanan görevleri görebilirsin.

Ayrıca, paylaşılan bir projeden ayrılır ve daha sonra tekrar katılırsan, artık yalnızca yeniden katıldıktan sonra tamamlanan görevleri görebilirsin.

Bu makale yardımcı oldu mu?

263 kişi içerisinden 189 kişi bunun yardımcı olduğunu düşündü